ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 • Τι είναι ο αλεξανδρίτης;
  Ο αλεξανδρίτης είναι λίθος από τον οποίο παράγεται ένα κρύσταλλο και αφού τοποθετηθεί στα μηχανήματα laser αποτρίχωσης, παράγει δέσμη υψηλής ενέργειας ώστε να καταπολεμηθεί η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μέσω συστηματικής θεραπείας.

 

 • H αποτρίχωση laser με αλεξανδρίτη έχει καλύτερα αποτελέσματα από τη φωτόλυση ή το IPL;
  Ναι, η αποτρίχωση laser με αλεξανδρίτη έχει σαφώς καλύτερα αποτελέσματα από τη φωτόλυση ή το IPL, καθώς αποτελεί την τεχνολογικά πιο σύγχρονη μέθοδο αποτρίχωσης. Με τη ρύθμιση των κατάλληλων παραμέτρων εγγυάται το καλύτερο αποτέλεσμα και με σαφώς λιγότερες συνδρίες, καθιστώντας την έτσι ταυτόχρονα πολύ περισσότερο συμφέρουσα από ότι η φωτόλυση ή το IPL.

 

 

 • Γιατί να κάνω αποτρίχωση laser με αλεξανδρίτη και όχι με δυοδικό laser;

Για την αποτρίχωση με δυοδικό laser απαιτείται η ύπαρξη τρίχας εκατοστών ενώ ακόμα και μετά τη συνεδρία οι τρίχες εξακολουθούν              είναι πάνω στο δέρμα για τουλάχιστον 10 ημέρες. Με την αποτρίχωση αλεξανδρίτη το ορατό μέρος της τρίχας εξαϋλώνεται την ώρα                της αποτρίχωσης, η επιδερμίδα είναι λεία και σταδιακά φεύγει και το μη ορατό μέρος της τρίχα, το οποίο έχει καεί κατά τη διάρκεια                της αποτρίχωσης.

 

 • Γιατί να προτιμήσω την αποτρίχωση με laser αλεξανδρίτη αντί της αποτρίχωσης με κερί;
  Η αποτρίχωση με κερί γίνεται με τρόπο που αφαιρεί και το χνούδι, ενεργοποιώντας το έτσι και μετατρέποντας το σε τρίχα ενώ η αποτρίχωση με αλεξανδρίτη μπορεί να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε το μηχάνημα να «αγννοήσει» το χνούδι και έτσι να μην το ενεργοποιήσει! Επίσης, η αποτρίχωση με κερί είναι μια πιο επώδυνη μέθοδος αποτρίχωσης.

 

 • Πόσες συνεδρίες χρειάζομαι για να μην έχω πλέον τρίχες στο σώμα μου;
  Το σύνολο των απαιτούμενων συνεδριών ποικίλλει σε κάθε άτομο, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ορμόνες. Επίσης, ποικίλλει ανάλογα με τα σημεία εφαρμογής, καθώς κάποια περισσότερο ορμονοεξαρτώμενα από άλλα. Μεγάλης σημασίας είναι επίσης και η συνέπεια στους χρόνος εφαρμογής του laser – για να υπάρξει το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα, οι συνεδρίες δε θα πρέπει να είναι πολύ αραιές και να συμβαδίζουν με το χρονικό πλαίσιο που ορίζεται εφόσον έχουμε μια πρώτη εικόνα της τριχοφυίας πριν την πρώτη εφαρμογή. Συμπερασματικά, σε περιοχές του σώματος που οι τρίχες είναι πιο σκληρές (π.χ. μασχάλες, πόδια) μπορούμε μετά από 6-8 συνεδρίες (κατά μέσο όρο) να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, δηλαδή μείωση της τριχοφυίας κατά 80%-90% ενώ οι τρίχες που θα έχουν απομείνει είναι πιο αδύναμες, αποχρωματισμένες και τελικά φευγουν με μερικές ακόμα σύντομες συνεδρίες!

 

 

 • Πόσες συνεδρίες χρειάζομαι για να μην έχω πλέον τρίχες στο πρόσωπό μου;
  Το πρόσωπο ως η νούμερο ένα ορμονοεξαρτώμενη περιοχή αποτελεί το πιο δύσκολο σημείο καταπολέμησης της τριχοφυίας. Το αποτέλεσμα συνδέεται άμεσα με τις ορμόνες του κάθε ατόμου και ο στόχος της θεραπείας είναι να αραιώσουν οι τρίχες, να αποχρωματιστούν σταδιακά και μετά από αρκετές επαναλήψεις να υπάρχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε σχέση με την τριχοφυία στην περιοχή του προσώπου.

 

 • Η αποτρίχωση με laser αλεξανδρίτη πονάει;
  Κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης με laser αλεξανδρίτη λειτουργεί παράλληλα ένα μηχανισμός, ο οποίος παράγει ψυχρό αέρα, μουδιάζοντας την επιδερμίδα και καθιστώντας έτσι την αποτρίχωση μια σχετικά ανώδυνη διαδικασία.

 

 

 • Τι είναι η επαναληπτική συνεδρία laser;
  H επαναληπτική συνεδρία είναι μια εφαρμογή laser , η οποία πραγματοποιείται εντός 15 ημερών από την ημερομηνία της αρχικής εφαρμογής , με στόχο να βοηθήσει όσες τρίχες χρειάζονται περισσότερη ενέργεια ώστε να πέσουν από το δέρμα. Μέχρι την επαναληπτική συνεδρία έχουν πέσει οι τρίχες που κάηκαν στην αρχική εφαρμογή, επομένως στην επαναληπτική συνεδρία απαιτείται λιγότερος χρόνος σε σχέση με αυτό που χρειάστηκε για την αρχική εφαρμογή.

 

 • Έχω πολύ σκούρο δέρμα. Μπορώ να κάνω αποτρίχωση με laser;
  Ναι. Τα μηχανήματα αλεξανδρίτη τελευταίας γενιάς – όπως το Alma Arion 2- διαθέτουν παραμέτρους ώστε να μπορεί να γίνει εφαρμογή σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

 

 

 • Μπορώ να κάνω laser αλεξανδρίτη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

Ναι, εφόσον η επιδερμίδα δεν έχει μαυρίσει πολύ. Η εφαρμογή της laser αποτρίχωσης μπορεί να γίνει με την προϋπόθεση ότι δεν                      υπάρχει επαφή με τη θάλασσα για τουλάχιστον μια εβδομάδα και ότι γίνεται σωστή χρήση του αντιηλιακού, ώστε να μην υπάρχει                    αποχρωματισμός της επιδερμίδας σε σημεία του σώματος.

 

 • Οι πολύ αδύναμες τρίχες (χνούδι) φεύγουν μετά τη laser αποτρίχωση με αλεξανδρίτη;

Το χνούδι αποτελεί μια ειδική περίπτωση, κατά την οποία εξετάζεται ανα περίπτωση αν η επιδερμίδα επιτρέπει τη χρήση μεγαλύτερης            έντασης ώστε να καεί το χνούδι της επιδερμίδας. Ο αλεξανδρίτης αναγνωρίζει κυρίως το μαύρο της τρίχας, οπότε στην περίπτωση                    ύπαρξης χνουδιού εξετάζεται ανά περίπτωση το πώς οι τρίχα ανταποκρίνεται στη θεραπεία που της γίνεται με το laser.

 

 • Πότε δεν μπορώ να κάνω αποτρίχωση με laser αλεξανδρίτη;

H αποτρίχωση με laser αλεξανδρίτη αντενδείκνυται σε περιπτώσεις ύπαρξης δερματολογικών παθήσεων όπως η λεύκη, ο                                    ερυθηματώδης  συστηματικός λύκος αλλά και σε περιπτώσεις ασθενειών όπως η επιληψία. Επίσης, laser αποτρίχωση δεν μπορεί να                  εφαρμοστεί σε περίπτωση που γίνεται solarium ή σε περιπτώσεις όπου ακολουθείται θεραπεία καταπολέμησης ακμής.