ΤΑ 7 ΚΟΙΝΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΜΕ LASER

ΣΦΑΛΜΑ Νο1 – ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η κάθε τρίχα πάνω στο σώμα μας έχει έναν κύκλο ανάπτυξης με τρεις φάσεις. Την αναγενή (φάση ανάπτυξης), την τελογενή (φάση «ανάπαυσης») και την καταγενή (φάση μετάπτωσης). Είναι πιθανό κάθε σκέλος των τριχών να βρίσκονται σε διαφορετικό στάδιο ανάπτυξης ανά πάσα ώρα και στιγμή. Το Laser θα καταστρέψει τον θύλακα μόνο κατά την αναγενή φάση, γι αυτό και είναι ζωτικής σημασίας για τους ασθενείς να κάνουν πολλαπλές συνεδρίες, αυτό διασφαλίζει ότι κάθε θύλακας στην περιοχή θεραπείας που στοχεύουμε, θα καταστραφεί. Ο χρόνος που χρειάζεται από μία συνεδρία στην επόμενη, είναι συνήθως 6 εβδομάδες, τόσος δηλαδή όσο και ο χρόνος που χρειάζεται να ξανά αναπτυχθεί η τρίχα από τον καμένο θύλακα. Για τα βέλτιστα αποτελέσματα χρειάζονται συνήθως 8 με 10 συνεδρίες.


ΣΦΑΛΜΑ Νο2 – ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΞΥΡΙΣΤΕΙΤΕ

Είναι μια προετοιμασία από τις πλέον απαραίτητες, που πρέπει να γίνουν πριν πάτε σε ένα ινστιτούτο για να κάνετε την συνεδρία σας…. Γιατί όμως;;; Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή! Οποιαδήποτε τρίχα παραπάνω του ενός χιλιοστού μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση ή και κάψιμο στο δέρμα σας! Είναι σημαντικό να ξυρίζεστε εκ των προτέρων, αλλά προσοχή, όχι με κερί ή λαβίδα. Όταν χρησιμοποιείτε κερί ή λαβίδα, τραβάτε το θύλακα της τρίχας κάτω από το δέρμα και έτσι το Laser δεν μπορεί να τον κάψει, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει πλέον!


 ΣΦΑΛΜΑ Νο3 – ΔΕΝ ΑΠΟΦΥΓΑΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Επειδή η αποτρίχωση με την μέθοδο του Laser χρησιμοποιεί φως εστιασμένο μεγάλης έντασης για να κάψει τους θύλακες, η πρόσφατη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει υπερχρωματισμό, ουλές ή και κάψιμο. Φροντίστε να αποφύγετε τον ήλιο για δύο εβδομάδες πριν και μετά την θεραπεία. Μόλις βγείτε στον ήλιο, φροντίστε να φοράτε αντηλιακό με τουλάχιστον 30άρι δείκτη προστασίας. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσετε το δέρμα σας ασφαλές από τη μελάγχρωση.


ΣΦΑΛΜΑ Νο4 – ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗ LASER

Γνωρίζατε ότι ορισμένα φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν υπερχρωματισμό; Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να ανατρέξετε και να αναφέρετε την λίστα των φαρμάκων σας στον χειριστή. Ένα σοβαρό και αξιόπιστο κέντρο αισθητικής θα σας ρωτήσει ούτως η άλλως για το αν κάνατε ή κάνετε κάποια θεραπεία φαρμάκων. Ορισμένα φάρμακα που θεραπεύουν τον ακανόνιστο καρδιακό παλμό (αρρυθμίες), τα αντιβιοτικά και τα ανθελονοσιακά φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν υπερχρωματισμό.


ΣΦΑΛΜΑ Νο5 – ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΣΑΤΕ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΑΣ

Εάν κάνετε θεραπεία αποτρίχωσης με laser στο πρόσωπό σας, είναι σημαντικό να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας εκ των προτέρων. Η διατήρηση του μακιγιάζ σας μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα ή να δημιουργήσει μακροχρόνιες σκοτεινές κηλίδες. Επίσης φροντίστε να αποφύγετε να φοράτε άρωμα. Το αλκοόλ των αρωμάτων ερεθίζει το δέρμα.


ΣΦΑΛΜΑ Νο6 – ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ενώ η αποτρίχωση με Laser είναι μη επεμβατική και δεν απαιτεί ουσιαστικό χρόνο αποθεραπείας, παρόλα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε μετά την θεραπεία. Εκτός από την χρήση αντηλιακού, που αναφέρθηκε παραπάνω, θα πρέπει επίσης να αποφύγετε ντους με καυτό νερό, υδρομασάζ, ατμόλουτρα και γενικά οτιδήποτε προσδίδει επιπλέον θερμότητα στο ήδη ερεθισμένο και ευαίσθητο από την θεραπεία δέρμα σας.


ΣΦΑΛΜΑ Νο7 – ΠΗΓΑΤΕ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Είναι αντιληπτό πως με τόσα πολλά κέντρα αισθητικής που υπάρχουν πλέον, μπορεί να σας δημιουργηθεί σύγχυση για το πιο κέντρο πρέπει να διαλέξετε για την θεραπεία σας. Εμείς σας συνιστούμε να μιλήσετε με πελάτισσες που ήδη επισκέπτονται το συγκεκριμένο κέντρο αισθητικής, έτσι ώστε να σας προτρέψει ή αποτρέψει να προγραμματίσετε το πρώτο σας ραντεβού. Μην διστάζετε να ρωτάτε ποια μάρκα Laser χρησιμοποιείται και κάντε την δική σας έρευνα, βεβαιώνοντας έτσι από το διαδίκτυο ότι είναι κλινικά αποδεδειγμένο, ασφαλές και κατασκευασμένο από εταιρία υψηλού προφίλ.

2 thoughts on “ΤΑ 7 ΚΟΙΝΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΜΕ LASER

  1. Καλημέρα σας και ευχαριστούμε για την επικοινωνία! Δυστυχώς ακόμα είμαστε κλειστά με κρατική εντολή, αναμένοντας τις εξελίξεις για το πότε θα επαναλειτουργήσουμε!
   Σχετικά με το κόστος για όλο το σώμα είναι κάτι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί, ειδικά εξ αποστάσεως, καθότι ο κάθε σωματότυπος είναι διαφορετικός, υπάρχουν περιοχές με λιγότερη ή και περισσότερη τριχοφυΐα! Θα ήταν άδικο λοιπόν να σας χρεώσουμε κανονικά μια περιοχή που σε εσάς μπορεί να υπάρχει μειωμένη ή και ελάχιστη τριχοφυΐα!
   Για περισσότερες πληροφορίες θα σας συμβουλεύαμε να επικοινωνήσετε μαζί μας με προσωπικό μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook ή και στο Instagram, ώστε να αναλύσουμε περισσότερο τις ανάγκες σας για να μπορέσουμε να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή προσφορά!
   Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά, όταν τελικά μας επιτρέψουν την λειτουργία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *