ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ arrow

Το μηχάνημα που χρησιμοποιούμε είναι Αλεξανδρίτης τελευταίας γενιάς, από την εταιρία Lutronic, (Clarity ||), που συνοδεύεται και από ένα ακόμα μηχάνημα που βγάζει κρύο αέρα σε όλη τη διάρκεια της εφαρμογής, καθιστώντας τη διαδικασία σχετικά ανώδυνη.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι μια μόνιμη αραίωση της τριχοφυΐας κατά 80-90 % περίπου. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα σύνολο 8-10 κύριων συνεδριών, εφόσον αυτές γίνουν στα σωστά χρονικά διαστήματα-με συνέπεια, και δεν υπάρχει κάποιο αρρύθμιστο ορμονικό θέμα που να επηρεάζει. Φυσικά, πάντα εξαρτάται από την ποιότητα της τρίχας, τον τύπο του δέρματος κλπ. Πιο συγκεκριμένα, όσο πιο λευκό είναι το δέρμα και πιο σκουρόχρωμη η τρίχα, τόσο το καλύτερο για τον Αλεξανδρίτη. Έτσι, υπάρχουν άνθρωποι που χρειάστηκαν μόλις 6 συνεδρίες για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, και άλλοι χρειάστηκαν και τις 10.

Σχετικά με τη συχνότητα των εφαρμογών, οι συνεδρίες αρχικά γίνονται ανά 1,5 μήνα περίπου, που ξεκινάει να βγαίνει και η τρίχα, ενώ με την πάροδο των εφαρμογών, η τρίχα αποδυναμώνεται, αργεί να κάνει τη επανεμφάνισή της, κι έτσι ανοίγει και το διάστημα μεταξύ των συνεδριών, και γίνονται πολύ πιο αραιά. Φθάνουμε τελικά στη φάση της συντήρησης, όπου οι εφαρμογές 2-3 φορές το χρόνο, ώστε να διατηρήσετε το αποτέλεσμα και στα σημεία καθαρά. Γίνεται εφαρμογή ουσιαστικά στο 10-20 % της αρχικής σας τριχοφυΐας.

Να αναφέρουμε ότι ο επανέλεγχος είναι μια δωρεάν διαδικασία η οποία συχνά δεν είναι και απολύτως απαραίτητη.

Στόχος του επανέλεγχου είναι να εντοπιστούν οι πιθανές νεοφυείς τρίχες που δε χτυπήθηκαν στην κύρια συνεδρία (μιας που ο κύκλος ανάπτυξης των τριχών δεν είναι ίδιος για όλες τις τρίχες, και κάποιες μπορεί να μην είχαν φυτρώσει στην κύρια συνεδρία, αλλά να εμφανίστηκαν λίγες μέρες αργότερα).

Σε περίπτωση που είχαν φυτρώσει όλες οι τρίχες στην κύρια συνεδρία και δεν περιμέναμε νέες, τότε ο επανέλεγχος μπορεί και να παραλειφθεί.

Ο επανέλεγχος γίνεται αυστηρά 14-20 μέρες μετά την κύρια συνεδρία, ώστε να υπάρχει και συντονισμός στον κύκλο εμφάνισης των τριχών και άρα ομοιομορφία στην περιοχή. Από τις 20 μέρες και μετά, διαταράσσεται η σειρά της θεραπείας, γι αυτό και είναι προτιμότερο να μην γίνει καθόλου.

Με βάση τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πως το 99% της θεραπείας λαμβάνει χώρα στην κύρια συνεδρία και τον επανέλεγχο να μας φέρνει στο απόλυτο.

Το πρόσωπο είναι από τις πιο δύσκολες περιοχές και θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά ποιες περιοχές του προσώπου πρέπει να χτυπήσουμε και ποιες όχι.

Για το πρόσωπο που αποτελεί μια ορμονο-εξαρτώμενη περιοχή, είναι αδύνατον να προβλεφθεί ο ακριβής αριθμός συνεδριών που θα χρειαστούν. Αποτελέσματα θα δούμε σίγουρα με αραίωση και αποδυνάμωση των τριχών, αλλά όλος ο κόπος και το αποτέλεσμα που μπορεί να επιτευχθεί, μπορεί να καταστραφεί με μια ορμόνη που μπορεί να διαταράξει τις ισορροπίες και τελικά να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση

Πολύ σημαντικό επίσης είναι να προσέξουμε εξαρχής τι θα μπούμε στη διαδικασία να χτυπήσουμε, καθώς σε περίπτωση που χτυπηθεί κάποιο χνούδι, ενδέχεται να ενεργοποιηθεί σε κανονική μαύρη τριχοφυΐα. Είναι απαραίτητο λοιπόν να ακολουθούμε τις συμβολές της αισθητικού σε αυτό το ζήτημα, για να αποφύγουμε έτσι δυσάρεστα αποτελέσματα.

Εφαρμογές μπορεί να κάνει άφοβα και μια έγκυος από τον 3ο μήνα κύησης κι έπειτα, αρκεί να υπάρχει γραπτή έγκριση από το γυναικολόγο που παρακολουθεί την εγκυμοσύνη. Το laser δεν μπορεί να φτάσει σε τόσο βαθιά στρώματα ώστε να επηρεάσει το έμβρυο. Ωστόσο αποφεύγονται οι εφαρμογές σε μπικίνι και κοιλιά.

Εφόσον έχει ξεκινήσει η έμμηνος ρήση, οι ορμόνες έχουν αρχίσει να σταθεροποιούνται, οπότε μπορούν να γίνουν κανονικά εφαρμογές laser.

Εφαρμογές laser γίνονται άφοβα και τους καλοκαιρινούς μήνες, σε περιοχές που προστατεύονται από τον ήλιο και δε μαυρίζουν, όπως είναι το μπικίνι, οι μασχάλες κλπ. Laser ωστόσο μπορεί να γίνει κανονικά και σε περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο, όπως είναι τα πόδια, τα χέρια, αρκεί να μην υπάρχει κάποιο έντονο μαύρισμα. Σε κάθε περίπτωση η αισθητικός θα σας καθοδηγήσει για το αν μπορεί να εφαρμοστεί laser στην εκάστοτε περιοχή με βάση την εικόνα.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα ως προς το νερό. Ωστόσο, σίγουρα τις πρώτες μέρες θα πρέπει να αποφευχθεί ο ήλιος καθώς και η έκθεση σε αυτόν όσο καιρό γίνονται εφαρμογές laser.

Σε αναγκαστική περίπτωση έκθεσης στον ήλιο, θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται χρήση κάποιου αντιηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας, το οποίο και θα πρέπει να ανανεώνεται το λιγότερο κάθε 2 ώρες.

Ιδανικά θέλουμε σκιερά μέρη, ακόμα και κάλυψη των περιοχών που έχουν αποτριχωθεί με τη μέθοδο Laser, με κάποιο ύφασμα.

Μπορείτε να αγοράσετε οποιαδήποτε υπηρεσία μας, προπληρώνοντας την μέσω μιας δωροκάρτας. Η δωροκάρτα μπορεί να αφορά μία ή και περισσότερες περιοχές, μεμονωμένες συνεδρίες αλλά και πακέτα.

Η εξαργύρωση της δωροκάρτας, θα πρέπει να γίνει μέσα σε ένα εξάμηνο. Σε περίπτωση που πρόκειται για πακέτο συνεδριών, οι συνεδρίες που θα ακολουθήσουν την 1η συνεδρία, δεν έχουν χρονικό περιορισμό στη διεκπεραίωσή τους.

Για να προχωρήσουμε σε εφαρμογές laser θα πρέπει να υπάρχει μια απόσταση τουλάχιστον 2 εβδομάδων από την τελευταία φορά που έγινε solarium, εφόσον πρόκειται για περιοχή που εκτέθηκε στο solarium. Εάν πρόκειται για περιοχή που καλύφθηκε και δεν εκτέθηκε στο solarium τότε δεν υπάρχει θέμα.

Κάτι τέτοιο είναι απολύτως φυσιολογικό, ειδικά κατά τις πρώτες συνεδρίες που και οι τρίχες είναι αρκετά σκληρές. Αυτή η σκληρότητα των τριχών, έχει σαν αποτέλεσμα, ναι μεν να καίγεται και να πέφτει η τρίχα κατά την εφαρμογή, αλλά να αφήνει πάνω στο δέρμα ένα καμένο μαυράκι. Αυτό είναι η καμένη ρίζα της τρίχας, η οποία θέλει αρκετό χρόνο για να πέσει. Αυτό συνήθως γίνεται κοντά στο επαναληπτικό αλλά πολλές φορές παραμένουν μαυράκια ακόμα και μετά το πέρας του επαναληπτικού.

Με μία σωστή και επαναλαμβανόμενη απολέπιση/scrub, θα υπάρξει αποτελεσματική απομάκρυνση των καμένων τριχών.

Γενικά εντελώς απαλή και λεία, θα είναι η περιοχή από τη 2η-3η συνεδρία κι έπειτα, που θα έχουν αποδυναμωθεί οι τρίχες.

Ο αλεξανδρίτης αναγνωρίζει τη μελανίνη της τρίχας μέσα από το μαύρο χρώμα. Δε μπορεί να ξεχωρίσει τη μαύρη τρίχα από το μαύρο δέρμα οπότε αποφεύγεται η εφαρμογή σε τέτοιους φωτότυπους, καθώς δε θα μπορέσουν να χτυπηθούν οι τρίχες με μια δυνατή, καλή ένταση.

Ο Αλεξανδρίτης, συνοδεύεται από ένα ακόμα μηχάνημα, το ψυκτικό μας, που βγάζει κρύο αέρα σε όλη τη διάρκεια της εφαρμογής, καθιστώντας τη διαδικασία σχετικά ανώδυνη.

laser-experts-pink